Sänk dina månadskostnader med minimal ansträngning

abonnemangkoll

Många binder idag upp sig med lån, räntor och ett antal andra fasta månadskostnader som tynger ekonomin vid slutet av varje månad. Att ens utgifter i regel växer när inkomsterna ökar är inget nytt. Men folk är idag alldeles för ”nonchalanta” när dom binder upp sig på något nytt utan att se över utbudet av alternativ. Oftast kan man komma undan betydligt mycket billigare med lite förhandling eller hos en konkurrent.

Nyckeln ligger i att förhandla, byta och optimera sina förutsättningar. Du kommer bli förvånad över hur mycket du kan spara in i det lång loppet med rätt inställning.

Månadskostnader du kan påverka

Många av dom månadskostnaderna som hänger över dig kan du utan större ansträngning ändra till det bättre. En del är bara ett par knapptryck bort medans andra kräver lite mer engagemang. Låt oss titta på ett par exempel där du kan sänka kostnaderna och ändå få samma slutprodukt.

Elräkningen – få som ser över sina kostnader

Jag var själv en av dom som väntade alldeles för länge med att ta en närmare titt på min elräkning. När mitt elbolag ändrade mitt grundavtal så fick jag en notis som jag inte tog på större allvar. Men när jag sedan kollade över dom avtal/abonnemang som fanns att välja mellan så insåg jag att jag betalade alldeles för mycket i jämförelse. Ett par klick senare så hade jag samma produkt men med ett nytt avtal och en betydligt lägre kostnad. Ibland räcker det med att man bara uppmärksammas på alternativen.

Mobilen är en stor bov

Inte nog med att utbudet av mobiler är nära på oändligt så är det även en markant prisskillnad när du ska köpa en nya mobil idag jämfört med för bara några år sedan. En prislapp som många tar på delbetalning för att betala av under en längre tid.

Det finns mycket att fundera på, både när det kommer till val av mobil och funktioner. Men även när det kommer till vilket mobilabonnemang du vill ha eller främst behöver utan att betala för mycket. Samtidigt är det idag enklare än någonsin att välja rätt. Jämför mobilabonnemang och se vad som passar just dig bäst när det kommer till utrymme, surf eller om det är så att fria samtal är det viktigaste. Det finns många faktorer så läs på och jämför så kommer du gynnas.

Bostadslånet är en stor del av mångas månadskostnader

Med allt dyrare bostäder i Sverige så tillkommer allt större lån, det säger sig självt. Idag är många belånade upp över öronen, framförallt yngre. Men så länge ränta är relativt låg så har många det under kontroll trotts allt. Tittar vi framåt, där vi kan räkna med att ränta rör sig uppåt igen, så kommer många få det tufft med den ökade månadskostnaden. En grundregel är att alltid förhandla bostadslån. Ta inte första bästa och när du väl fått ett erbjudande så använd det som utgångspunkt när du pratar med andra bankar. Med tanke på storleken av mångas lån så krävs det inte mycket för att se en markant skillnad.

Lämna en kommentar