Hemförsäkring – En viktig pusselbit i ditt liv

Även om alla har en hemförsäkring så är det inte lika många som har koll på vad det innebär eller ens vilka villkor som gäller. När jag flyttade nyligen så var det första gången som jag själv på riktigt såg över min hemförsäkring och mina dåvarande villkor. Det är enkelt att man bara betalar varje månad och förbiser en sån sak som försäkringar, då det egentligen inte känns relevant förens något faktiskt händer. Men Ibland kan det vara värt att se över sina försäkringar och kika på andra försäkringsbolag. Du kan spara in en hel del bara genom några enkla jämförelser.

En hemförsäkring skyddar dig och dina saker

När jag flyttade så var det ett par saker som var relevanta angående min hemförsäkring. Dels ville jag såklart anmäla flytten till försäkringsbolaget så att allt skulle gå rätt till. Men jag ville även få en klarhet i vad som faktiskt täcktes av försäkringen under flytten. Man vill ju inte att något ska hända och så har man inget som hjälper en om olyckan är framme.

Efter att ha kontaktat mitt försäkringsbolag så kunde jag känna mig trygg. Min hemförsäkring täckte båda mina boenden och om det skulle hända något under själva flytten. Däremot insåg jag efter att ha besökt Hemförsäkringstudent.nu att jag betalar ett väldigt högt pris för min hemförsäkring. Till och med för ett otränat öga var det lätt att dra slutsatsen att jag kunna komma ner betydligt i pris för samma villkor hos ett konkurrerande bolag.

Tillägg för din hemförsäkring

På tal om att flytta. Om din hemförsäkring inte täcker olyckor och skador vid själva flytten så finns det till och med ”flyttskydd” att skaffa som ett tillägg, enkelt och smidigt. Alla vet hur lätt det är att olyckan är framme och helt plötsligt står man där med en kartong i backen(förhoppningsvis inte porslin) och då vill man inte få panik i onödan. En del försäkringsbolag erbjuder även hemförsäkringar som täcker både din gamla och din nya bostad under en viss period. Var noga med att se över dina villkoren så kan du säkert spara in en slant här och där.

Lämna en kommentar