Lär unga att tjäna pengar genom klassförsäljning

gogrilla

Det är allmänt känt att många unga idag har svårt att förstå värdet av pengar, mycket ligger såklart i att dom inte kan jobba och tjäna pengar själva och på det sättet inse vart dom ”kommer ifrån”. Den absolut bästa skolan för att skapa en djupare förståelse för något är att göra saker i praktiken.

Ett hett tips om man vill lära unga förstå värdet av pengar är att låta dom jobba med klassförsäljning. Ett perfekt första steg in i vuxenvärlden. Då får dom dels vara med och sätta ett mål(ofta en resa ihop som man kan se framemot) samtidigt som dom inser att man måste jobba för pengarna för att nå dit.

Klassförsäljning har varit populärt i alla tider

Klassförsäljning har funnits i alla tider, även om produkterna man säljer har skiftat över perioder. Det har sålts alltifrån nybakta bullar till kakor och tidningar. Idag är det populärt att sälja saker som grillsåser, tacokit, hot hauce och grillkassar om man på ett enkelt sätt vill tjäna pengar till klassen, föreningen eller fotbollslaget.

Det är nära på standard att man som klass eller lag någon gång under tidiga tonåren får arbeta med försäljning på detta sätt. Det är utvecklande på många plan och det är ett bra sätt att skapa sig en grundförståelse och att få lära sig om utbud, efterfrågan och säljtekniker. Om än på ett väldigt enkelt plan.

Skaffa pengar till klassresan

Många klasser och lag planerar som sagt ofta en större resa ihop. Det kan vara alltifrån en skidresa, en weekend i Köpenhamn till att spara ihop pengar inför en fotbollsturnering utomlands. Det är ett effektivt sätt att få med sig alla i gänget att engagera sig. Själv samlade jag ihop till både en fotbollsresa med laget och en skidresa med klassen. Båda såklart roliga minnen att ha med sig från den tiden med gamla vänner.

Lämna en kommentar