Företagslån kan vara bra för bolag som vill investera i verksamheten

Många företagare drömmer om att lyckas bygga något stort men är i många fall begränsade, främst av den ekonomiska osäkerheten. Att investera i verksamheten är en av nyckelfaktorerna för att få omsättningen och vinsten att öka. Det handlar allt som oftast om en expansion som i sin tur resulterar i ökade kostnader för stunden. Då är det vanligt att man tar ett företagslån för att kunna säkra upp betalningar och fortsätta låta verksamheten växa.

Räntan är den avgörande faktorn

Vi har skrivit om det i tidigare artiklar men jag kan inte vara nog tydlig här. Jämför alltid innan du tar ett nytt lån, oavsett vilken typ av lån det handlar om. När det kommer till att förhandla fram ett nytt lån så är räntan det vi främst behöver hålla koll på. Det är där ni kan göra den ”stora” vinsten i längden genom att slippa betala höga extrakostnader. Idag finns det flera kostnadsfria tjänster som ger er chansen att jämföra lån från olika aktörer för att hitta det bästa för just er. För ett lån som passar någon annan behöver inte nödvändigtvis vara det optimala för er.

Jämför olika lån på Företagslån.online. Där hittar du massor av information om långivare, exempelräntor, möjliga lånebelopp osv. Samt en hel del andra saker som kan vara bra att tänka på innan du börjar låna pengar.

Fördelarna med att ta ett företagslån

Det finns många fördelar med att ta ett företagslån:

Uppstart. En chans för små eller nystartade företag att komma igång och börja växa i ett relativt tidigt skede. Det är helt klart svårare att ta ett företagslån som nystartat bolag, mest för att man är betydligt mer begränsad när det kommer till att kunna visa upp en säkerhet gentemot banken. Nyckeln här är att vända sig till mer nischade banker som är betydligt mer flexibla och tillmötesgående.

Expansion. Som sagt så är en stark ekonomi nyckeln till en framgångsrik utveckling inom företaget. Är målet att expandera så krävs det ofta större kapital(såklart beroende på vilka ni är och vad ni vill göra) men då är det ofta vanligt att man tar ett lån för att kunna möjliggöra den framtagna planen.

Likviditet. Även om ett lån skapar en skuld gentemot banken så ger det dig chansen att ha en större likviditet att röra dig med vid dom tillfällen det kan behövas, både för planerade men även för mer oförutsedda utgifter.

Innan ni tar ett företagslån tänk på att..

Ett lån ska betalas tillbaka. Det är viktigt att ni har en utarbetad plan för hur ni ska få intäkter som täcker räntan och summan ni ska betala tillbaka. Ofta innebär en större investering större intäkter så det bör gå ihop på sikt. Samt att ni även har en plan för hur ni ska investera dom lånade pengarna redan innan, så att ni inte lånar pengar som sedan läggs på saker som kanske inte är allt för ”nödvändiga”.

Som egenföretagare är det en mardröm att behöva säga nej till nya möjligheter enkom för att man är begränsad av verksamhetens ekonomi.

Lämna en kommentar