Sänk dina lånekostnader på ett effektivt sätt

Många hushåll sitter idag på obefogat höga lånekostnader. Men det finns en uppsjö att möjligheter när det kommer till att sänka sina kostnader. Vi tänkte dela med oss av tre enkla tips här nedan.

Jämför privatlån online

Det har aldrig varit enklare. Idag kan du gå ut på internet och hitta en mängd olika låneförmedlare som kan hjälpa dig att jämföra räntor och kostnader hos olika banker och långivare. Dessa låneförmedlare samlar in erbjudanden från olika aktörer gratis och ger dig en snabb översikt om du har möjlighet att sänka dina lånekostnader framöver.

Samla smålån så fort som möjligt

Har du dragit på dig en massa smålån? Du är inte ensam. Många sitter idag med en hel del smålån som man betalar stora summor i ränta på.

Att se över sina lånekostnader och få en klar bild av hur mycket man faktiskt betalar i ränta brukar vara ett bra första steg. Många vet inte hur mycket dom över tid faktiskt får betala för sina smålån och det kan bli en ögonöppnare i många fall.

Att baka ihop smålån ger oftare en bättre bild av situationen och i många fall kan man förhandla med sin bank och få betydligt lägre kostnader.

Ett annat bra exempel är fackliga medlemslånen som många fackförbund erbjuder via storbanker. Dessa lån har i regel betydligt bättre ränta än många konsumentlån.

Omförhandla ditt bolån för att sänka dina lånekostnader

Något som har uppmärksammats och blivit allt vanligare idag är att man omförhandla bolån, även om det görs i alldeles för lite utsträckning.

Bostadsmarknaden är mer osäker än på länge och många fasar över vad som händer den dagen räntan börjar stiga. Men redan idag kan man göra sig själv en förtjänst genom att börja förhandla om sitt bolån.

Det är vanligt att man har haft samma bank större delen av livet och sällan drar sig för att byta. Många tar helt enkelt den dealen man erbjuds. Men att höra runt och ställa banker mot varandra kan göra att du erbjuds en betydligt lägre kostnaden än innan. Något alla bör göra.

Lämna en kommentar