Vilket bensinkort erbjuder bäst bonus och rabatt?

Vi brukar till och från tipsa om olika möjligheter att spara in eller dra ner på utgifter, samt hur du kan få till en än bättre deal än den du har just nu. Idag har lotten fallit på bensinkort. Med ett bensinkort kan du både få bonusar och rabatter när du nyttjar det.

Det finns en del saker att ta hänsyn till när du väljer bensinkort och det kortet som passar din granne behöver nödvändigtvis inte passa just din livsstil.

Fördelarna med att använda ett bensinkort

Det finns en mängd olika fördelar med att nyttja ett bensinkort i vardagen.

Rabatt på drivmedel. Den främsta anledningen till att folk skaffar ett bensinkort är för att det ger rabatt på drivmedel. Rabatten varierar ofta beroende på om man tankar på en bemannad eller obemannad station, där man får mer rabatt om stationen är bemannad.

Räntefri kredit. köper du drivmedel med ditt bensinkort på kredit så samlas alla dina utgifter på en faktura som du får i slutet av månaden. Dom flesta brukar erbjuda en räntefri kredit på upp till 30 till 60 dagar, vilket gör att du slipper räntan helt om du väljer att betala tillbaka direkt.

Bonusar och erbjudanden. Oftast har företagen ett bonusprogram för sina kunder, ju mer du betalar med kortet ju fler poäng samlas. Du får även poäng om du drar kortet hos andra kedjor eller affärer, bortsett från konkurrerande verksamheter. Poängen blir sedan till pengar eller värdecheckar.

Det är även vanligt att man får erbjudanden. Ju mer du använder kortet ju bättre erbjudanden. Det kan handla om alltifrån gratis biltvätt till reducerade priser på utvalda varor.

Reseförsäkring. Det ingår en reseförsäkring på bensinkorten. Det krävs att resan är delvis betald med kortet för att reseförsäkringen ska gälla. Inget unikt men det kan vara bra att känna till.

Vilket kort ska man välja?

Dom flesta företag har unika erbjudanden, även om det är relativt lite som skiljer majoriteten av dom åt i slutändan. Jämför olika företag och utgå ifrån vilka som erbjuder bensinkort med hög rabatt och bra bonusar som passar just dig.

Man brukar prata om att det finns tre typer av olika bensinkort: ett betalkort med kredit för bensinen, ett eget kort som används som bensinkort samt ett bensinkort med vanlig kredit. Vilket du ska välja är upp till dig, samtliga har sina egna för och nackdelar. Är man en person som åker mycket men samtidigt håller sig i samma område och oftast tankar på samma mack så bör man till exempel utgå ifrån den mackens olika erbjudanden.

Lämna en kommentar