Investera i en HLR utbildning – Du kan RÄDDA LIV

hlr experten

Mina texter handlar allt som ofta om investeringar som på ett eller annat sätt kan knytas till ekonomisk vinning. Eller åtminstone ekonomi och sparande i stort. Men ibland måste man vidga sina vyer. Det finns saker som är viktigare än siffran på ditt konto och alla investeringar vi gör behöver inte gynna våran plånbok, att investera i kunskap är värt så mycket mer många gånger.

HLR utbildning för att rädda liv

Under hela våra liv investerar vi både tid och pengar för att kunna utvecklas och få tillgång till ny kunskap. Alltifrån blandade ämnen i skolan, kurser i arbetslivet och personlig utveckling på fritiden till livsviktiga saker som HLR. Generellt är det alldeles för många som idag inte har tillräckligt bra koll, för hur gör man hjärt och lungräddning egentligen?

Dom allra flesta får möjligheten att gå en HLR utbildning både under sin tid i skolan men även via sin aktuella arbetsgivare. Detta bör ske med jämna mellanrum för att hålla kunskapen färsk hos varje individ om olyckan väl skulle vara framme.

Om det är så att du själv är arbetsgivare och behöver tillhandahålla utbildningar för dig och dina kollegor så är det idag lättare än någonsin att hitta prisvärda alternativ inom:

  • Vuxen HLR utbildning
  • Barn HLR utbildning
  • Första hjälpen kurs

Utbildningarna är ofta tidsmässigt korta, men grymt effektiva. En utbildning är cirka två timmar och där får ni lära er hjärt- och lungräddning från grunden så att ni kan vara redo ifall en arbetskamrat, en vän eller en släkting behöver hjälp. Ni får även kunskap om bland annat hur man hjälper någon som sätter i halsen och hur man använder en hjärtstartare.

Vet du hur man gör HLR på ett barn?

Låt oss säga att du har koll på HLR, att du vet vad du ska göra i en nödsituation och känner dig trygg med läget. Du kanske får din regelbundna uppfräschning eller tom varit med i en svår situation tidigare som gett dig en starkt erfarenhet. Frågan är dock om du fått en gedigen utbildning i hur man gör HLR på ett barn? Vad är viktigt att tänka på?

Vissa aktörer, bland annat hlr-experten.se, erbjuder en speciell barn hlr utbildning för att bredda kunskapen om hur man hanterar en situation där ett barn är i nöd. I utbildningen får du lära dig precis samma saker, hjärt- och lungräddning, hur man agerar om någon får ett luftvägsstopp och hur man använder en hjärtstartare, fast på barn.

Lämna en kommentar